Eroon kausilipusta

Muutin Lontooseen. Muuttoilmoituksen maistraatille tein kätevästi netissä. Matkakortille oli tullut hankittua kautta elokuun loppuun asti, ja YTV sanoi muuttavansa sen arvoksi kunhan heille esittää todisteen muutosta. Kysyin tuollaista todistusta, lähinnä siis todistusta että olen jättänyt muuttoilmoituksen, maistraatista, mutta ei, eivät kuulemma tee sellaisia. He kyllä kirjoittavat kotipaikkatodistuksia, mutta jotta uusi osoite näkyisi sellaisessa se pitäisi hakea vasta muuttopäivän jälkeen. YTV kuitenkin halusi todistuksen. Hieman ongelmaa selitettyäni fiksu täti Espoon maistraatissa keksi että minähän voin mennä postiin tekemään muuttoilmoituksen uudestaan, paperilomakkeelle, sillä siitä jää itselle postin leimaama kopio. Että näin. Jos haluatte perua kautta matkakortilta, tehkää muuttoilmoitus paperilla.

Lisäksi opin, että kaudenperuutusoperaation voi tehdä vain siten että se astuu voimaan heti. Kun lento oli sunnuntaina, niin kausi piti peruuttaa jo perjantaina kun YTV:n tiski ei ollut auki viikonloppuna. Ja matkustaa lauantai ja sunnuntai arvolla. Duh. Se jäi selvittämättä peruuntuuko kausi sillä hetkellä kun YTV:llä asioi, vai olisiko kausilippuni kuitenkin ollut voimassa perjantain loppuillan. Optimaalista olisi kai tehdä koko tämä operaatio 2 viikkoa ennen muuttopäivää, ja sitten kauden peruutettuaan vielä ostaa 14 päiväksi kautta siten että se riittää muuttopäivään asti.

Tämä kaikki siis tapauksessa että tekee ilmoituksen väliaikaisesta muutosta. Jos muuttaa pysyvästi pois, matkakortti pitää palauttaa (sehän on pääkaupunkiseudun asukkaiden etuoikeus eikä mikään kansalaisten perusoikeus) ja siitä saa rahat takaisin.

Edit: Niin tosiaan, kauden muuttaminen arvoksi maksaa 6 euroa, ja tuota summaa ei voi maksaa siltä arvolta.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Eroon kausilipusta

  1. Tosiaan joo… Oma tie vei tutkimusryhmään gradua tekemään ja sitä myötä Lammille kesäksi ja vähän syksyksikin. Olisin myös halunnut vaihtaa HKL:n kausilippuni jäännökset arvoksi, mutta eipä missään kerrottu, että kyseinen toimenpide maksaa 6 euron käsittelymaksun! Siitä jäi sen verran vähän euroja jäljelle, etten sittenkään jaksanut vaivautua vaan ajelin lipulla sitten siitä ilosta mm. Suokkiin. Hiukan kyllä harmitti se jonottaminen tukalankuumassa palvelupisteessä ja nimenomaan kyseisen asian vuoksi tehty reissu keskustaan (Lammilta asti ei sentään..). Kivaa Lontoota sulle!

  2. KAMALAA. Tajusin juuri vasta, etten ilmeisesti saa elokuun alun jälkeen käyttää HKL:n matkakorttiani, koska virallinen asuinpaikkani on täällä sakemaniassa. Tähän asti olen pitänyt matkakorttiani aina passini välissä, ettei se varmasti hukkuisi tai olisi väärässä paikassa, kun haluan matkustella suomilomallani 67lla. Ehkä tämä shokki oli hyvä saada nyt, eikä syyskuussa, kun ensi kerran olen Helsingissä. Saankohan varmasti rahani pois sieltä kortilta, kun juuri latasin siihen lisää, jos vaikka ensi kerralla pitää tulla lentokentältä linja-autolla jonnekin. Loppuuko matkakortin toiminta jotenkin automaattisesti. Loppuu se kai. Tämä on vakava suru. Jännittävää myös että Anna kommentoi samaan paikkaan. Ei kai meitä veehoita muu voi kismittää elämässä kuin matkakorttien maailma.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s